Si te mesoj te flas Anglisht?

Disa menyra per te permiresuar anglisht tuaj per komunikim.

Anglishtja e folur!
Flisni sa më shpesh dhe sa më shumë që të jetë e mundur! Kjo është mënyra më e mirë për të mësuar anglishten. Nuk ka asgjë më të mirë se biseda qe do ju ndihmoje të përmirësoheni. Ndërsa, ju mund të praktikoni leximin, shkrimin dhe dëgjimin tuaj, padyshim që është më mirë të flisni anglisht me dikë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të jesh në një mjedis që flet anglisht. Merrni një kurs anglisht online te gjuhës angleze gje qe t’ju jap mundesine te bisedoni me nje mesues LIVE duke e praktikuar anglishten e te folurit.

Normalisht mënyra më e shpejtë për të mësuar anglisht është të rrethoheni me folës anglisht. Gjithashtu, bëjeni zakon të mendoni në anglisht dhe jo ne shqip, mos përktheni nga gjuha shqipe në anglisht, do t’ju ​​ngadalësojë te folurit anglisht. Kur flisni, përdorni fjalitë të cilat menjëherë dhe natyrshëm ju duken të drejta për ju, këto shpesh janë ato të saktat. Shumë studentë mësojnë të zhvillojnë një “intuitë” në lidhje me anglishten, përdorin fjalet dhe vendosni ato ne fjali sipas gramatikes angleze.

Kjo mund të tingëllojë pak e çuditshme dhe hezituese në fillim, por inxhizoni veten duke folur dhe dëgjoni shqiptimin tuaj, shpejtësinë e të folurit dhe rrjedhën e të folurit tuaj. Do t’ju japë një mundesi të madhe për të parë pikat e dobeta në të cilat duhet të punoni per t’i ndrequr ato. Së fundi, është kënaqësi të këndosh në anglisht, kështu që mëso disa këngë angleze dhe këndoi me zemrën tënde!

Si te mesoj Anglisht

Dhjete gjëra që mund të bëni për të përmirësuar gjuhën angleze

Lexoni listën e mëposhtme dhe jemi të sigurt që do të gjeni shumë sugjerime të dobishme për të përmirësuar anglishten tuaj! Si te mesoj anglisht ?

Mos kini frikë të bëni gabime dhe mos hezitoni te flisni anglisht. Je i sigurt. Njerëzit mund të korrigjojnë gabimet tuaja vetëm kur t’i dëgjojnë se i bën ato.
Rrethojeni veten në anglisht. Dmth vendos veten në një mjedis ku flitet anglisht, ku mund të degjoni fjale te reja. Mënyra më e mirë për të mësuar është të folurit.
Praktikoni çdo ditë. Bëji vetes një plan studimi. Vendosni sa kohë në javë do të shpenzoni për të studiuar dhe t’i përmbaheni asaj. Vendosni një rutinë.
Tregoi familjes dhe miqtë tuaj për planin tuaj të studimit. Bëni që të ju shtyjnë të studiojnë dhe gjithashtu mos i lejoni t’ju ndërpresin.
Praktikoni 4 aftësitë kryesore te gjuhes: të lexuarit, të shkruarit, të folurit dhe të dëgjuarit. Të gjithë keto duhet të punohen që ju të përmirësoheni.
Mbani në fletore fjalët e reja që mësoni. Përdorni ato në fjali dhe përpiquni t’i thoni ato të paktën 2 herë kur flisni.
Bëni një ore mësim anglisht të paktën një herë në jave.
Përdorni nje orar mesimor. Nëse nuk jeni një person qe ngriheni heret në mëngjes, atehere studioni pasditeve.
Jepini vetes një qëllim afatgjatë. Përqendrohuni në nje kurs afat gjate dhe jo 1-2 mujor apo te mesoni me nje CD apo video.
Krijoni një atmosferë në të cilën dëshironi të mësoni, jo sepse duhet por se ju pelqen te mesoni anglisht.

Gramatika e gjuhes angleze

Gramatika është korniza mbi të cilën ndërtohet i gjithë komunikimi ynë. Shumica e folësve vendas të një gjuhe kanë tendencë të kenë një kuptim intuitiv të gramatikës së tyre për shkak të frekuencës së madhe të përdorimit, por shumë më pak njerëz do të kenë një kuptim më rigoroz të gjuhës së tyre. Të jesh në gjendje të shikosh objektivisht gramatikën tënde mund të ndihmojë për ta bërë më të qartë dhe të kuptueshëm të folurit ose të shkruarit, si dhe të jesh më profesional për aplikime të tilla si shkrimi i CV. Pavarësisht nëse jeni një folës amtare që dëshironi të pastroni gramatikën tuaj, ose një nxënës i mëvonshëm që synon të fitojë një familjaritet më të fortë, lexoni për të mësuar më shumë rreth rregullave themelore të gramatikës zyrtare angleze.

Bazat e rregullave të gramatikës angleze

Struktura e fjalive
Fjalitë janë lloji më i zakonshëm i njësisë gramatikore që gjendet në të shkruar. Ato zakonisht përbëhen nga një seri fjalësh që lidhen për të krijuar një kuptim më të madh, por fjalitë mund të përbëhen vetëm nga një fjalë. Fjalitë përdoren për të shprehur gjithçka nga një thënie, një pyetje, një kërkesë, një udhëzim ose një thirrje.

Fjalitë zakonisht përmbajnë të paktën një folje. Foljet përshkruajnë veprimet Shembulli popullor:

“Dhelpra e shpejtë kafe u hodh mbi qenin dembel.”

përmban një folje, ‘kërceu’. Prandaj, një fjali tipike përshkruan veprimet e njerëzve, kafshëve ose sendeve.

Gjetja e kryefjales
Gjëja që kryen veprimin e foljes njihet si kryefjalë. Në shembullin ‘dhelpra e shpejtë kafe’, dhelpra dhe qeni dembel janë subjektet. Fjalët ‘dhelpër’ dhe ‘qen’ janë emra. Ato janë një etiketë për një lloj specifik të gjërave. Një emër mund të jetë çdo gjë, nga një person në një makinë, në një koncept abstrakt ose ide.

Për shembull:

“Platoni e donte filozofinë.”

përmban ‘Platonin’, një person dhe ‘filozofinë’, një gjë abstrakte, si emra. ‘I dashuruar’ tregon veprimin.

Përemrat janë një formë alternative e emrit me kuptim më pak specifik. Ata zëvendësojnë një emër dhe nënkuptojnë kuptimin e tij, pa e bërë shkrimtarin të përsërisë emrin.

Për shembull:

“Ai shkoi në bankë.”

përshkruan personin që bën veprimin thjesht si ‘ai’.

Kurs i Gjuhes Angleze Online

Ne rradhe te pare deshirojme te falenderojme sponsoret ketu ne SHBA, qe kane bere te mundur te ndihmojne studentet tane, qe te keni mundesi te ndjekun kursin e anglishtes me nje cmim shume te arsyeshem.

Kursi jone i anglishtes eshte i vecante nga te tjeret, sepse ne nuk ofrojme mesim ne grup sic ndodh rendom tek kurset e tjera apo me CD/video. Ajo cfare ne na dallon eshte CILESIA duke bere mesim LIVE , tek per tek me nje mesuese drejtperdrejt ne lidhje me audio ose video. Nje perkujdesje e vecante i behet studentit gjate mesim-nxenjes duke u perkushtuar totalisht ne aftersimin e njohurive gjuhesore dhe me e rendesishmja ne te mesuar per te folur anglisht shpejt dhe sakte.

Sa kushton kursi online?

~ Fal sponsorve cmimi ka zbritur nga $15/ora ne vetem $3/ora dhe studenti ben mesim intensiv sipas orarit qe ai ka nen disposicion.

Si te filloj kursin e anglishtes?

  • Mjafton te na kontaktoni ne whatsapp tone +1 (646) 434 5755 dhe nje nga mesuesit tane do ju pergjigjet menjehere per te filluar me oren e pare prove gratis.

Cfare permban ora e pare?

  • Gjate ores se pare studenti do te testohet per nivelin qe ka dhe ne baze te tij do te caktohen edhe tekstet mesimore qe te punohet me tej per te arritur ne nivelet me larte.

A do te kem nje mesues gjate gjithe kursit apo do te ndryshoje.

Pasi do te beni oren e pare me mesuesin qe ju eshte caktuar ju do te vazhdoni me po ate mesues/e deri ne perfundim. Pra keshtu behet e mundur ndjekja e ecurise dhe progresit me po te njejtin mesues.

Per cdo pyetje tjeter ju lutemi na shkruani ne whatsapp ose na dergoni email: info@mesojanglisht.com

Mesojme Anglisht Online

Falenderojme sponsorit qe kane bere te mundur qe cmimi i kursit te zbrese nga $15/ora ne vetem $3/ora.

Mesimi nuk ofrohet ne grup, sic behet rendom ne shkollat e tjera, por kursi yne me qender ne Brooklyn eshte individual dhe ofrohet online me lidhje direkte me audio ose video sipas kerkeses se studentit. Dmth eshte tek per tek me nje mesues. Kursi eshte fleksibel. Studenti mund te caktoje orarin per kohen e mesimit.

Mesim behet 2-3 ore ne jave pra ne total 12 ore mesimi ne cdo muaj qe i bie $36/muaji. Kursi intensiv zgjat 7 muaj x $36 per cdo muaj. Totali per 7 muaj eshte $250. Parapaguhet semestri. Librat ofrohen GRATIS. Na tregoni nese doni te filloni me oren e pare prove.

Cfare niveli fillohen kursi?

  • Gjate ores se pare behet nje testim i njohurive qe posedon aktualisht studenti ku dhe caktohet niveli qe ka dhe ai nga nivel fillohet kursi. Psh. fillestar, mesem ose avancuar.

Cfare permban ora e pare prove?

  • Ora e pare eshte per te provuar studenti sesi behet mesim online. Shpjegohet nje pjese e gramatikes si dhe bisedohet sesi funksionon kursi online.