Blog

Kater arsyet pse të mësojme anglisht?

Anglishtja është gjuha e shkencës, e aviacionit, kompjuterëve, diplomacisë dhe turizmit. Njohja e gjuhës angleze rrit shanset tuaja për të marrë një punë të mirë në një kompani shumëkombëshe brenda vendit tuaj ose për të gjetur punë jashtë vendit. Eshtë gjithashtu gjuha e komunikimit ndërkombëtar, media dhe interneti, kështu që të mësuarit e gjuhës angleze është e rëndësishme për shoqërizimin dhe argëtimin, si dhe punësim,

 

1. Anglishtja është gjuha e komunikimit ndërkombëtar

Anglishtja mund të mos jetë gjuha më e folur në botë, por është gjuha zyrtare e 53 vendeve dhe e folur nga rreth 400 milion njerëz në të gjithë globin. Të jesh në gjendje të flasësh anglisht nuk ka të bëjë vetëm me aftësinë për të komunikuar me folësit e gjuhës angleze amtare, ajo është gjuha e dytë më e zakonshme në botë. Nëse doni të flisni me dikë nga një vend tjetër, shanset janë që të dy të flisni anglisht për ta bërë këtë. Këshilli Britanik projekton që deri në vitin 2021 dy miliardë njerëz në botë do të studiojnë anglisht. Mësimi i anglishtes është i rëndësishëm pasi ju mundëson të komunikoni lehtë me bashkëqytetarët tuaj globalë.

2. Anglishtja është gjuha e biznesit

Anglishtja është gjuha mbizotëruese e biznesit dhe është bërë pothuajse një domosdoshmëri që njerëzit të flasin anglisht nëse do të hyjnë në një forcë pune globale. Hulumtimet nga e gjithë bota tregojnë se komunikimi ndërkufitar i biznesit bëhet më shpesh në anglisht dhe shumë kompani ndërkombëtare presin që punonjësit të jenë të rrjedhshëm në anglisht. Rëndësia e të mësuarit të anglishtes në tregun ndërkombëtar nuk mund të nënvlerësohet - të mësuarit e gjuhës angleze me të vërtetë mund të ndryshojë jetën tuaj.

3. Të folurit në anglisht ju lejon hyrjen në një botë argëtimi

Shumë nga filmat më të mirë në botë, libra dhe muzikë janë botuar dhe prodhuar në anglisht. Prandaj, duke mësuar anglisht do të keni qasje në një pasuri të madhe argëtuese dhe do të jeni në gjendje të keni një kuptim më të madh kulturor. Nëse flisni anglisht, nuk do të keni nevojë të mbështeteni më në përkthime dhe titra për të shijuar librat, këngët, filmat dhe shfaqjet tuaja të preferuara. Shikimi i filmave dhe programeve televizive në gjuhën angleze është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme dhe argëtuese për ta mësuar atë!

4. Mësimi i anglishtes ju jep mundësinë e përdorimit më shumë te internetit

Sipas një raporti nga Education First, anglishtja është gjuha e internetit. Rreth 565 milion njerëz përdorin internetin çdo ditë, dhe rreth 52 përqind e faqeve të internetit më të vizituara në botë shfaqen në gjuhën angleze. Mësoni anglisht është e rëndësishme pasi ju lejon të keni mundësinë e përdorimit të mbi gjysmës së përmbajtjes në internet. Të dish të lexosh anglisht do t'ju lejojë të hyrni në miliarda faqe informacione që mund të mos jenë të disponueshme ndryshe!